Cobie Schoneveld

Maken waar ik zin in heb, stoeien met de steen, verschillende technieken en stijlen uitproberen.

Creatief bezig zijn, onder andere boetseren, was naast mijn werk in de sociale sector één van mijn hobby’s. In 2001 kwam ik tijdens een vakantie in Italië  in aanraking met het beeldhouwen. Door deel te nemen aan een workshop in Pietrasanta kwam ik in de ban van de steen.

In Nederland heb ik diverse lessen en workshops gevolgd. Na mijn pensionering in 2005 kreeg ik meer tijd om me verder te ontwikkelen in de technieken van het beeldhouwen en van mijn hobby mijn ‘werk’ te maken.

Studio Antognazzi mijn werkplek in PietrasantaVanaf 2006 ga ik jaarlijks een aantal weken naar Italië om te werken in een studio in Pietrasanta. Daar heb ik les gehad van de kunstenaar Giorgio Antognazzi en de artisans Umberto en Ugo Antognazzi.

Ik werk in verschillende steensoorten zoals marmer, Belgisch hardsteen, travertijn, onyx en serpentijn. Sinds kort werk ik ook met hout.

Soms maak ik een model van klei en zoek daar een steen bij; een andere keer laat ik me inspireren door de steen/ hout of gebeurtenissen in mijn omgeving. Mijn beelden zijn soms figuratief maar ook organische en abstracte vormen spreken mij aan.

Elk beeld is een uitdaging waarbij je nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen tegenkomt.